Intouw Facebook     Intouw insta
Intouw
Intouw

Over mij


Altijd dichtbij dieren en in het bijzonder honden. Liever buiten dan binnen. Altijd in-touw.

Opgegroeid op een boerderij. De liefde voor dieren van mijn ouders door gekregen, evenals mijn groene vingers. Ik voelde me verbonden met de seizoenen, het zaaien en oogsten, de natuur om me heen. Er was altijd een hond in ons gezin, maar ook paarden, geiten, konijnen op de boerderij.

In 1988 kreeg ik mijn eerste eigen hond: Annak, een Alaskan Malamute van formaat. Zowel fysiek als in karakter. Onervaren ging ik met hem op pad, hij heeft me zoveel geleerd. In dertien jaar hebben we samen heel veel stappen gezet.

Pas in 2010 kwam er weer een nieuwe hond: Dycko, een Kooikerhondje. Opnieuw op pad door een weide van elkaar en vooral ook mezelf ontdekken.
De vereniging waar ik met hem een cursus volgde, vroeg mij of ik instructeur wilde worden. Inmiddels wist ik wel hoe mooi het is om kennis over te dragen en daar begon in 2011 mijn carrière in het begeleiden van hond en baas.

De interne opleiding tot instructeur bij de hondensportvereniging werd gevolgd door modules A en B bij O&O. Ik zag wat er gebeurde als de mens en de hond gingen samenwerken en wilde mijn kennis verbreden.

In 2013 maakte ik kennis met Hersenwerk voor Honden en daarmee vielen plots de losse stukjes op hun plek. Ik volgde de opleiding tot Gecertificeerd begeleider Hersenwerk voor Honden. In de jaren daarna vele bijscholingen en specialisaties gevolgd, waarvan Specialist Hersenwerk bij Revalidatie in 2019 het meest recent is.

Ik ben Marianne TouwMet mij schat van een hond